Ose Metotia a'oa'oina o masini e poloka ai fa'asalalauga e fa'atatau i Amioga Su'esu'e Fa'alotoifale (2024)

Ua faia e le au suʻesuʻe i Suiselani ma le US se auala fou e aʻoaʻoina ai masini e suʻesuʻe ai mea faʻasalalauga i luga o le upega tafaʻilagi e faʻavae i luga o le auala e fegalegaleai ai ia mea ma le browser, nai lo le suʻesuʻeina o ana mea poʻo amioga fesoʻotaʻiga - lua auala na faʻamaonia le le aoga i le umi i luma o le CNAME cloaking (silasila i lalo).

Faʻasalaina WebGraph, o lo'o fa'aogaina e le auivi a kalafi-fa'avae AI fa'alil-blocking auala e su'e ai fa'asalalauga fa'asalalauga e ala i le taula'i atu i ia gaioiga taua o fa'asalalauga feso'ota'iga - e aofia ai taumafaiga telemetry ma le teuina o su'esu'ega fa'apitonu'u - e na'o le pau lava le auala e 'alo'ese ai o le le faia lea o nei gaioiga.

E ui lava o auala muamua ua ausia laʻititi maualuga atu fua faatatau o suʻesuʻega nai lo WebGraph, oi latou uma e faigofie ona faʻaogaina auala, ae mafai e le WebGraph ona faʻalatalata atu i le 100% faʻamaoni i le feagai ai ma tali faʻalavelave, e aofia ai tali faʻapitoa faʻapitoa e ono tulaʻi mai i lenei tulaga. auala fou e poloka ai faasalalauga.

O le pepa o loʻo taʻitaʻia e ni tagata suʻesuʻe se toʻalua mai le Swiss Federal Institute of Technology, faʻatasi ma tagata suʻesuʻe mai le Iunivesite o Kalefonia, Davis ma le Iunivesite o Iowa.

I tua atu o AdGraph

O le galuega o se atinaʻe mai se suʻesuʻega 2020 faʻatasi ma Brave browser ua taʻua AdGraph, lea na faʻaalia ai le toʻalua o tagata suʻesuʻe mai le pepa fou.

Fa'alagolago le AdGraph ile (ad) anotusi vala, e maua mai i suʻesuʻega o URL, o se ki i le suʻeina o mea faʻapisinisi. Ae ui i lea, o nei foliga o loʻo faʻatusalia ai se tulaga e tasi o le toilalo mo fili o loʻo saili e iloa le i ai o faiga faʻasalalauga, ma faʻatulagaina auala e faʻafefe ai. O lenei faʻalagolago i mea e aofia ai meatotino faia le AdGraph ose faiga fa'ainisinia o fa'ata'ita'iga e fa'atatau i lisi fa'amama lima, fa'asoa o latou vaivaiga.

CNAME Cloaking

O mea e afua mai i le upegatafa'ilagi lava ia e pa'ū i totonu o se vaega 'fa'atuatuaina', pe a fa'atuatuaina le vaega lava ia. Mo se 'upega tafaʻilagi a le pulega maualuga, o loʻo i ai se tau aoga i le faʻatinoina o faʻasalalauga faʻasalalauga e faʻaalia ai mea faʻaalia e fa'afeiloa'i e le pulega lava ia, talu ai o ia fa'asalalauga e le mafai ona fa'aogaina lisi fa'apipi'i fa'asalalauga, ma e o'o lava ile 2020 AdGraph approach.

Ae ui i lea, o faʻasalalauga faʻaleaganuʻu e faigata ona faʻatalanoa, taugata e faʻatino, ma faʻafeagai ma faʻavae autu o le faʻataʻitaʻiga faʻasalalauga fesoʻotaʻiga na atiina ae i le 25 tausaga talu ai, lea e faʻapipiʻi saʻo ai e se vaega lona tolu le code i totonu o le nofoaga talimalo, e masani lava 'faʻatau'. le avanoa fa'asalalauga i microseconds fa'avae i luga o le mana'oga autu ma isi mea taua.

Talu ai e toetoe lava o faʻasalalauga faʻapipiʻi faʻapipiʻi ki i luga o mea lona tolu i luga o itulau uepi (e pei o elemene o loʻo faʻafeiloaʻi i luga o 'tagata ese' domains), o loʻo tau le au faʻasalalauga ma CNAME auala fa'aofuofu i le lima tausaga talu ai. O le fa'a'ofuina o le CNAME e fa'asesēina le au su'esu'e i le talitonuina o se subdomain o le 'upega tafa'ilagi talimalo (ie information.example.com nai lo le example.com) o se fa'aopoopoga moni i le saite, ae o le mea moni o se sui fa'asalalauga fa'asalalauga fa'atulagaina ma fa'asalalauga lona tolu. 'au'aunaga.

Ia Mati o le 2021 se suʻesuʻega faaalia mai o faʻalavelave faʻapipiʻi CNAME na faʻateleina i le 22% i le va o le 2018 ma le 2020, faʻatasi ai ma le toeitiiti 10% o luga ole 10,000 upega tafaʻilagi a Tranco o loʻo faʻaaogaina le itiiti ifo o le tasi CNAME-faʻavae tracker ia Oketopa o le 2020.

Fa'atauva'a Fa'alagolago i URL

O auala taufaasese a CNAME e aofia ai le faʻaogaina o URL o loʻo aʻafia i le faiga faʻasalalauga. Soʻo se faiga faʻapipiʻi faʻasalalauga e faʻalagolago i le filifili URL o le a noatia i le faʻaogaina ma le aloese. O le mea lea e suia ai e le WebGraph ia URL na tuʻuina atu i se faʻagasologa (e aofia ai manoa fesili, numera o faʻamaufaʻailoga ma igoa faʻamaufaʻailoga), saili mo mamanu o le faʻaogaina nai lo URL faʻasaina pe taliaina.

O le faiga e tatau ona mafaufau i ni faʻasalalauga masani se lua i totonu o se faʻasalalauga faʻasalalauga: tasi, lea o loʻo taupulepule saʻo le talimalo ma le faʻasalalauga; ma le fa'aaliga lona lua (sili atu ona taatele) lea e tu'uina atu ai e le tagata fa'asalalauga fa'atapula'aina le galulue fa'atasi ona o le mana'oga e puipuia o ia lava mai le fa'aogaina e ana tagata fa'atau.

I auala fa'avae lisi, e aofia ai le AdGraph, o le fa'aogaina o URL manuia e le faiga fa'asalalauga e toetoe lava ose manumalo atoatoa, fa'atatauina 'fa'alotoifale' fa'atupuina i le fa'asalalauga, ma o lea e 'alo'ese ai toetoe lava o taumafaiga uma e poloka fa'asalalau mea fa'asalalauga.

O le a le mea o totoe, e ala i le saini? WebGraph e taulaʻi atu i faiga faʻasalalauga e manaʻomia ona faʻasoa faʻamatalaga e ala i auala eseese semi-obfuscated, e pei o web trackers, fesoʻotaʻiga i le va o iframes ma 'upega tafaʻilagi' faʻalogologo, lea o loʻo palota i taimi uma le tulaga ola o le itulau talimalo mo gaioiga e taua i faaupuga. o web-metrics mo le faʻasalalauga. O ia gaioiga e aofia ai le teuina o fesuiaiga i kuki poʻo le HTML5 faʻapipiʻi faʻapitonuʻu.

WebGraph fa'aaoga le Fua Fa'asinomaga a Mozilla (TatalaWPM framework) e siaki ai ia gaioiga i Firefox. E pu'eina uma gaioiga i le JavaScript layer, ma talosaga uma feso'otaiga i fafo, ma a latou tali, i luga o le upega o feso'otaiga.

O lenei su'esu'ega fa'aopoopo e fa'ailoa mai ai pito 'fa'amatalaga fou' i le kalafi feso'ota'iga na mua'i fa'ata'atia e AdGraph, fa'atagaina le WebGraph e fa'amaumau ma fa'atusatusa fa'asologa fa'asoa fa'amatalaga e fa'atatau i gaioiga fa'alotoifale, ma e tusa lava po'o le a le amataga ma le taunu'uga URL mo telemetry po'o isi ituaiga o feso'otaiga vavave i totonu. faiga fa'asalalauga.

i'uga

Na faʻaaogaina e le au suʻesuʻe se faʻalauteleina o le OpenWPM e tolotolo ai 10,000 upega tafaʻilagi na maua mai le Alexa pito i luga 100,000 nofoaga, ma se faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga o 9,000 nofoaga faʻatulagaina i le va o le 1k-100k, teuina a latou kalafa faʻatusa aʻo leʻi pasi atu iʻuga i se faʻavasegaga laʻau faʻataʻitaʻiga i luga o le AdGraph's. ulua'i mamanu, ma le fa'aogaina o lisi fa'asalalauga ta'uta'ua e fai ma mea moni. I lenei auala, na fausia ai se faʻamaumauga mo le aʻoaʻoina o le faʻataʻitaʻiga autu.

Na ausia e le faiga faʻatusatusa iʻuga i AdGraph, ma le 92.33% saʻo. Ae ui i lea, o le faʻaleleia o le faiga fou i teteʻe faʻaleaga e tulaʻi mai i le toetoe lava a maeʻa le faʻaletonu o le AdGraph i le naʻo le 8% faʻafitauli i lalo ole WebGraph.

Taʻiala i le Lumanaʻi

O lo'o finau le pepa e mana'omia e feso'ota'iga fa'asalalauga fa'apitoa ona toe fausia a latou faiga ina ia 'alofia ai le iloa i luma o le WebGraph auala, ma fautua mai o ia suiga e mana'omia ai se toe iloiloga o le va'aiga fa'alagolago i le taimi nei i le va o tagata fa'asalalauga lona tolu ma le nofoaga talimalo o lo'o fa'aalia ai a latou fa'asalalauga.

O lo'o fa'ailoa mai fo'i e le pepa e le'o fa'atauaina e le WebGraph auala e su'esu'e ai e pei o le su'esu'eina o tamatamai lima (e ala i le Canvas element), lea e fa'aogaina ai API e le o va'aia e le faiga. Fai mai le au suʻesuʻe e mafai ona faʻalauteleina le WebGraph i le lumanaʻi e faʻatatau foi mo na ituaiga o fegalegaleaiga ma faʻailoga faʻalotoifale.

Ose Metotia a'oa'oina o masini e poloka ai fa'asalalauga e fa'atatau i Amioga Su'esu'e Fa'alotoifale (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Melvina Ondricka

Last Updated:

Views: 6732

Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Melvina Ondricka

Birthday: 2000-12-23

Address: Suite 382 139 Shaniqua Locks, Paulaborough, UT 90498

Phone: +636383657021

Job: Dynamic Government Specialist

Hobby: Kite flying, Watching movies, Knitting, Model building, Reading, Wood carving, Paintball

Introduction: My name is Melvina Ondricka, I am a helpful, fancy, friendly, innocent, outstanding, courageous, thoughtful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.